18/05/2017
Un projecte col·lectiu en marxa des de 1868, no és poca cosa!
Quim Sicilia
Quim Sicilia
President de la Federació de Cooperatives de Consumidors i Usuaris de Catalunya

Recordo de manera molt entranyable el dia que vaig conèixer en Joan Arévalo, president de la cooperativa Comunitat Minera Olesana, i ho recordo bé perquè en la conversa, molt agradable, vaig trobar-me a una persona inquieta que estima el que fa, el com ho fa i el perquè ho fa, i ho té molt clar. Poc després em va presentar el Consell Rector de la cooperativa i se'm va consolidar aquella primera imatge d'un projecte col·lectiu i ambiciós que encara el futur amb força i dinamisme.

 

El trajecte ha estat fulminant fins el dia d'avui, doncs la cooperativa que centra els seus esforços de servei en la comunitat del poble d'Olesa de Montserrat ha obert traça en el cooperativisme de consum a Catalunya mostrant i explicant la seva història, present i futur d'un projecte de serveis bàsics que ha emmirallat al nostre sector.

 

És replicable el projecte d'Olesa en d'altres municipis, com poden ser-ho altres projectes cooperatius de consumidors com Som Energia, Som Connexió i ara recentment Som Mobilitat? Pregunta que ens hem anat fent contínuament i que avui sembla que ja té resposta, sí.

 

Després de molta feina i d'una feina ben feta ha nascut Aigua.coop, una web dirigida als actors socials i institucionals a fi i efecte de donar eines que promoguin una gestió pública i democràtica on el cooperativisme de consum hi té molt a dir pel que fa a autogestionar l'abastament d'aigua municipal.

 

Un cooperativisme que impregna de valors democràtics, de participació, de bon govern, de bona gestió i fomenta la cohesió social i l'educació cooperativa i a la vegada consolida un projecte ara transversal i de necessitat ciutadana com és la gestió de l'aigua.

 

Des de la Federació de Cooperatives de Consumidors i Usuaris i de la meva persona en particular, us volem agrair i encoratjar en aquest nou projecte on ben segur tots hi participarem.

COMPARTEIX
Escriure un comentari
* Camps obligatoris
 
Oficina Virtual
Companyia
Companyia
La Comunitat Minera Olesana és una Societat fundada l’any 1868 per un grup d’Olesans esperonats pel modernisme...
 
 
Contacte 
Contacte
Contacte
Us animem a fer-nos arribar el seu suggeriment, reclamació o queixa a fí i a efecte de poder oferir-vos un servei més eficaç i de qualitat
Instal·lacions 
Mapainstal·lacions
 
 
 
Consells d'ús d'aigua 
 
 
 
Newsletter
Vols rebre l'actualitat de la Comunitat Minera Olesana al teu correu? Subscriu-te i et mantindrem informat.