Consell 1
El vàter

Evita l'ús del vàter com a paperera, atès que amb cada descàrrega s'aboquen entre 6 i 10 litres d'aigua (i fins a 15, en certs models). Redueix el volum de descàrrega de la cisterna del wàter, quan et sigui possible. Existeixen diversos dispositius per reduir i estalviar, com per exemple, l'ús de cisternes de capacitat reduïda (6 litres), de cisternes de doble descàrrega (una complerta- 6 litres- i una altra de més curta- 3 litres), o de sistemes de flux interromput: quan es considera que l'aigua descarregada és suficient, es torna a prémer el botó de descàrrega i aquesta s'interromp.

 

Consell 2
Les aixetes i el rentamans

Tanca les aixetes quan no facis servir l'aigua. Una aixeta oberta consumeix uns 10 litres cada minut. Repara les aixetes que perdin aigua. Amb una aixeta que degota podem perdre fins a 30 litres al dia. Redueix el cabal d'aigua de les aixetes instal·lant dispositius barats i senzills de col·locar que permeten estalviar aigua: els economitzadors o reguladors de cabal o airejadors. Aquests s'enrosquen a dutxes i aixetes i incorporen un mecanisme que barreja aire amb aigua i, amb la mateixa pressió i el mateix comfort, s'aconsegueix un consum de fins a un 50% més baix. Si t'has de canviar d'aixeta posa'n una de monocomandament, el seu consum d'aigua és de 6 a 8 litres per minut.

                                     

Consell 3
La bugada / El rentavaixelles

Fes servir la rentadora i el retanvaixelles amb la càrrega completa i selecciona els programes d’estalvi. Si has de canviar de rentadora o de rentavaixelles compra aquella de baix consum. Mentre que una rentadora antiga pot gastar fins a 220 litres d'aigua per rentada, una de baix consum necessita només 50 litres, a més de consumir menys energia. La duresa de l'aigua es de 32,1 fH, graus francesos, que equivalen a 17,9 dH, graus alemanys (valor any 2018)

 

Consell 4
La dutxa

Si et dutxes estalviaràs aigua. Mentre que una banyera plena gasta 300 litres, amb una dutxa en gastaràs 50. Fes servir un airejador en el capçal de la dutxa, així podràs estalviar fins al 50% de l'aigua. Si t'has de canviar d'aixeta de dutxa utilitza una monocomandament doncs podràs estalviar l'aigua derivada de la recerca de la temperatura ideal.

 

Consell 5
El reg de les plantes i el jardí

Si regues les plantes de bon matí o al vespre hauràs d'utilitzar menys aigua doncs evitaràs l'evaporació. Instal·lar un sistema gota a gota a l'arrel de les plantes permet un reg localitzat i, a més a més, és un sistema excel·lent pel seu creixement.
En el jardí pots instal·lar un programador de reg que es fixa a l'aixeta i permet escollir el moment (bon matí o al vespre) i la freqüència.

 

 

Consell 6
Aprofitament de les aigües pluvials

Podeu aprofitar les aigües de la pluja pel reg si instal·leu un sistema de recollida d'aigües al terrat i les emmagatzemeu en una cisterna.

 

Consell 7
Neteja vehicles

No utilitzem la mànega per rentar el cotxe, ja que pot consumir fins a 350 l d'aigua. El més recomanable és anar a un, dels molts tipus de centres de rentat, ja que disposen d'instal·lacions que reciclen aigua. Si no, procurem rentar-lo amb una esponja i una galleda.

 
Oficina Virtual
Companyia
Companyia
La Comunitat Minera Olesana és una Societat fundada l’any 1868 per un grup d’Olesans esperonats pel modernisme...
 
 
Contacte 
Contacte
Contacte
Us animem a fer-nos arribar el seu suggeriment, reclamació o queixa a fí i a efecte de poder oferir-vos un servei més eficaç i de qualitat
Instal·lacions 
Mapainstal·lacions
 
 
 
Consells d'ús d'aigua 
 
 
 
Newsletter
Vols rebre l'actualitat de la Comunitat Minera Olesana al teu correu? Subscriu-te i et mantindrem informat.