04/09/2016
Reptes de futur
Pere Salvador
Pere Pere Salvador
President de l'ACF Olesa Sardanista

L'ACF Olesa Sardanista som una entitat, com bé diu el seu nom, que treballa pel reconeixement, la promoció, la difusió i la normalització de la sardana, la Cobla (formació musical que la interpreta) i la cultura popular d'arrel tradicional. Entitat fortament arrelada al teixit associatiu de la vila que, amb quasi 60 anys d'història, ha sabut adaptar-se als nous temps, fent de la sardana un acte cultural més, allunyant-la dels tòpics que massa sovint l'acompanyen.

 


Molts us preguntareu, com? Doncs, des de la nostra entitat creiem indispensable el treball en xarxa. Si els sardanistes anem sols difícilment serem visibles, però si unim esforços amb altres entitats segur que el resultat serà molt positiu. En són exemples la mostra de cultura popular del Correllengua o el Seguici de Sta. Oliva, totes dues propostes sortides de la nostra entitat. Si això ho complementem amb un treball de base, creant una colla cohesionada i molt participativa, tens uns resultats magnífics com els actuals.

 


Avui dia, però, una de les nostres apostes de futur és fer arribar la sardana als més joves a través del projecte "El país a l'escola", on durant tot un trimestre els alumnes de les nostres escoles aprenen a ballar sardanes durant les classes. Resultat d'això és que, aquest 2016, més de 200 nens de quatre escoles ja ho han fet, esperant que pel proper curs s'hi sumi la resta.

 


I la CMO què té a veure en tot això? Si hem dit que ens agrada treballar en xarxa, la CMO n'és un exemple clar. La nostra relació ve de lluny, però és en aquest darrers anys quan la CMO ha fet coincidir el seu aniversari amb el nostre concert de Nadal. També hem participat en les inauguracions de les fonts de Can Carreras, Can Solé i la Rutlla, fent que la nostra relació s'hagi fet més estreta. És clara, doncs, l'aposta de la CMO per la cultura de casa nostra i d'Olesa.

 


Esperem que junts puguem afrontar els nous reptes de futur que se'ns plantegen, que no són pocs en una societat que canvia constantment.

COMPARTEIX
Escriure un comentari
* Camps obligatoris
 
Oficina Virtual
Companyia
Companyia
La Comunitat Minera Olesana és una Societat fundada l’any 1868 per un grup d’Olesans esperonats pel modernisme...
 
 
Contacte 
Contacte
Contacte
Us animem a fer-nos arribar el seu suggeriment, reclamació o queixa a fí i a efecte de poder oferir-vos un servei més eficaç i de qualitat
Instal·lacions 
Mapainstal·lacions
 
 
 
Consells d'ús d'aigua 
 
 
 
Newsletter
Vols rebre l'actualitat de la Comunitat Minera Olesana al teu correu? Subscriu-te i et mantindrem informat.