18/12/2020
Agraïment reconeixement COOPCAT 2020
F Joan Arévalo
Joan Arévalo
President de la Comunitat Minera Olesana

Per la Comunitat Minera Olesana SCCL, rebre el reconeixement COOPCAT 2020 de la Confederació de Cooperatives de Catalunya en la categoria Compromís amb el territori ha estat una veritable satisfacció. Aquesta distinció és un reconeixement als olesans i olesanes que ara fa 152 anys van unir forces per proveir d'aigua potable la vila d'Olesa de Montserrat, esperonats per la pèssima salubritat de l'aigua que subministraven les fonts i els pous del municipi. Van veure que hi havia una necessitat i un problema de salut pública que calia resoldre. Com sempre, la solució va ser l'autogestió. 

 

L'autogestió és el fonament i l'inici del moviment cooperatiu: la governança democràtica d'un bé comú. Per a la cooperativa de l'aigua, el premi és un reconeixement a les persones que ens han precedit i, sobretot, a la seva persistència i compromís amb la ciutadania i el territori. 

 

Actualment, la Comunitat Minera Olesana té més de 10.300 socis i sòcies i abasteix a unes 24.000 persones. Per assegurar el creixement cooperatiu, hem endegat la intercooperació, participant en grups empresarials de l'economia social. Això ens ha donat valor afegit i ens ha fet millorar. EL resultat dels projectes que hem desenvolupat junts així ho avala. 

 

Davant d'un període de grans dificultats socials i econòmiques com l'actual, l'economia social i solidària ha de tenir una visió transformadora i uns projectes socials amplis que li donin validesa. Creiem que, davant el context generat per la covid-19, és el moment clau per tal que la Direcció General de Treball, la Confederació de Cooperatives i les pròpies cooperatives, liderem les bases que transformin el món del treball, del consum i de les atencions socials i sanitàries. 

 

Per acabar, volem dir que som una cooperativa amb futur i amb projectes destinats a donar a conèixer les possibilitats d'endegar empreses cooperatives, que treballin per a un món millor i per a una sostenibilitat compromesa en preservar el territori i mitigar el canvi climàtic. A la cooperativa hem generat la certesa que, des de l'economia social, és factible l'autogestió d'un servei essencial públic, amb responsabilitat social, eficiència i sostenibilitat

 

Per últim, volem afegir que la CMO fa partícips a totes les empreses cooperatives que ens hem donat suport i al jurat que ens ha atorgat la distinció els valors que ens identifiquen: som una empresa cooperativa compromesa amb la gent i el territori des de fa més de 150 anys. El cooperativisme és una de les formes més democràtiques de desenvolupar l'acció econòmica i empresarial, si volem un món millor i més corresponsable.

 

Joan Arévalo i Vilà

President de la Comunitat Minera Olesana

COMPARTEIX
Escriure un comentari
* Camps obligatoris
 
Oficina Virtual
Companyia
Companyia
La Comunitat Minera Olesana és una Societat fundada l’any 1868 per un grup d’Olesans esperonats pel modernisme...
 
 
Contacte 
Contacte
Contacte
Us animem a fer-nos arribar el seu suggeriment, reclamació o queixa a fí i a efecte de poder oferir-vos un servei més eficaç i de qualitat
Instal·lacions 
Mapainstal·lacions
 
 
 
Consells d'ús d'aigua 
 
 
 
Newsletter
Vols rebre l'actualitat de la Comunitat Minera Olesana al teu correu? Subscriu-te i et mantindrem informat.