22/10/2017
25 anys de Cooperativisme
F Joan Arévalo
Joan Arévalo
President de la Comunitat Minera Olesana

Des de 1868, la Comunitat Minera Olesana autogestionava un bé irrenunciable per la ciutadania, de caràcter basic i necessari pel desenvolupament de la vida humana: l'aigua.

 

L'any 1992, la CMO va viure la transformació en Cooperativa de Consumidors i Usuaris, amb la voluntat de continuar prestant el servei d'aquest bé essencial, de forma no-mercantil i no governamental. A més, va marcar-se també com a repte l'optimització de processos en favor de l'eficiència i el consum conscient, així com la participació democràtica de la ciutadania.

 

La transformació en Cooperativa ens assegurava assolir els següents objectius:

  • La universalitat del Model Cooperatiu.
  • La igual distribució: totes les persones necessiten, en condicions normals, una proporció (el tram bàsic) idèntica d'aigua, amb independència del nivell socioeconòmic o altres condicions personals.
  • El model de Gestió: tots el socis i sòcies tenen el mateix poder. La propietat i el poder a l'empresa que la gestiona està repartida per igual entre totes les persones, de tal manera que sempre es compleixi el principi democràtic. El model cooperatiu garanteix aquest dret.
  • La necessitat d'assegurar la supervivència de l'entitat: seguir amb els principis dels socis fundacionals, l'any 1868.
  • Mantenir la Identitat: relacionat amb l'autogestió del Servei Integral de l'Abastament d'aigua potable al municipi.
  • Estar dins del marc polític i jurídic de la Llei de Bases del Regim Local.
  • Reafirmar que l'aigua és un bé comunal i democràtic.

 

En el transcurs d'aquests 25 com a cooperativa s'han assolit els objectius, alhora que ens n'hem fixat de nous, alguns d'ells molt rellevants. Volem exportar la gestió empresarial cooperativa de la Comunitat a altres camps com el de l'energia i els serveis, participant amb altres cooperatives.

 

Hem crescut en anys i en experiència i ara volem afrontar el futur amb noves experiències i nous reptes. L'objectiu, entre d'altres, és el de testimoniar que el Model Cooperatiu és competent i dona resposta a les exigències democràtiques i de sostenibilitat que exigeixen una part important dels ciutadans. I volem fer-ho impulsant l'autogestió i democratització de la gestió dels serveis públics essencials mitjançant l'Economia Social.

COMPARTEIX
Escriure un comentari
* Camps obligatoris
 
Oficina Virtual
Companyia
Companyia
La Comunitat Minera Olesana és una Societat fundada l’any 1868 per un grup d’Olesans esperonats pel modernisme...
 
 
Contacte 
Contacte
Contacte
Us animem a fer-nos arribar el seu suggeriment, reclamació o queixa a fí i a efecte de poder oferir-vos un servei més eficaç i de qualitat
Instal·lacions 
Mapainstal·lacions
 
 
 
Consells d'ús d'aigua 
 
 
 
Newsletter
Vols rebre l'actualitat de la Comunitat Minera Olesana al teu correu? Subscriu-te i et mantindrem informat.