ONU
Les Nacions Unides aprova la primera llei mundial de l’Economia Social
22/07/2023

L’Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar el passat abril la Resolució A/77/L60 titulada “Promoure l’economia social i solidària per al desenvolupament sostenible”.

 

La nova llei recull i consagra la definició de l’Economia Social continguda en la resolució de l’Organització Internacional del Treball (OIT) de 2022, en la qual es descriu com un model alternatiu amb capacitat de generar ocupació de qualitat. Des del punt de vista pràctic, la resolució de l’ONU insta els Estats membres a incorporar l’Economia Social en els seus plans nacionals i insta les organitzacions internacionals i els organismes financers internacionals a impulsar-la i reforçar-la.

Malgrat, en termes legals, no té força vinculant, és un precedent per a l’elaboració de futurs instruments tant a nivell internacional com nacional. Assenta, així, les bases per fer front als desafiaments de la desigualtat, la crisi climàtica i altres problemàtiques econòmiques i socials que afecten els territoris i els ciutadans, especialment aquells en situació de vulnerabilitat.

 

Més informació: https://mailchi.mp/5046cde52221/assessorat-les-nacions-unides-aproven-la-primera-resoluci-mundial-de-leconomia-social-i-solidria?e=f8361db402

 

COMPARTEIX
Escriure un comentari
* Camps obligatoris
 
Oficina Virtual
Companyia
Companyia
La Comunitat Minera Olesana és una Societat fundada l’any 1868 per un grup d’Olesans esperonats pel modernisme...
 
 
Contacte 
Contacte
Contacte
Us animem a fer-nos arribar el seu suggeriment, reclamació o queixa a fí i a efecte de poder oferir-vos un servei més eficaç i de qualitat
Instal·lacions 
Mapainstal·lacions
 
 
 
Consells d'ús d'aigua 
 
 
 
Newsletter
Vols rebre l'actualitat de la Comunitat Minera Olesana al teu correu? Subscriu-te i et mantindrem informat.