Sequera
Estat d'alerta per sequera
18/06/2024

Les darreres pluges permeten deixar la situació d'excepcionalitat i passar a la d'alerta. Amb això el volum màxim d'aigua per habitant i dia d'Olesa no pot superar els 250 litres per habitant i dia (incloent-hi activitats econòmiques i comercials). 

 

El Govern català ha decidit rebaixar el grau d'alarma per la situació de sequera en la zona central de Catalunya servida pels rius Ter i Llobregat, una àrea de 202 municipis de la regió de Barcelona i zones de Girona on se suavitzaran encara més les restriccions que regeixen per a diversos usos, cap d'ells domèstic. 

 

 

Aquesta decisió inclou Olesa de Montserrat. Passa d'estar en situació d'excepcionalitat a la d'alerta, el que comportarà un fort alleujament a les limitacions en l'ús de l'aigua existents en les activitats econòmiques. 

 

Les dotacions d'aigua que posarà la Generalitat en mans dels municipis s'incrementaran fins a 250 litres per persona i dia. La flexibilitat també arriba al reg. 

Els jardins públics i privats podran regar-se amb aigua corrent en l'horari de menor impacte de sol (de 20 hores a 8 hores), però en el cas d'aquests últims només dos dies a la setmana. 

 

Aquestes mesures es produeixen després de la important recuperació de les reserves d'aigua en el Ter i Llobregat, que es troben al 39% de la seva capacitat; i s'espera que continuïn augmentant. 

 

Sequera2

 

Malgrat tot, cal entendre que la sequera encara no s'ha acabat i cal que tots continuem sent responsables amb el consum d'aigua. 

 

En els darrers dies els consum d'aigua a Olesa de Montserrat ha augmentat, és imprescindible combatre la calor alhora que mantenint, alhora, un consum responsable, i estant atents a les directrius de consum que ens indiquen les administracions en funció de les pluges.

COMPARTEIX
Escriure un comentari
* Camps obligatoris
 
Oficina Virtual
Companyia
Companyia
La Comunitat Minera Olesana és una Societat fundada l’any 1868 per un grup d’Olesans esperonats pel modernisme...
 
 
Contacte 
Contacte
Contacte
Us animem a fer-nos arribar el seu suggeriment, reclamació o queixa a fí i a efecte de poder oferir-vos un servei més eficaç i de qualitat
Instal·lacions 
Mapainstal·lacions
 
 
 
Consells d'ús d'aigua 
 
 
 
Newsletter
Vols rebre l'actualitat de la Comunitat Minera Olesana al teu correu? Subscriu-te i et mantindrem informat.