WhatsApp Image 2023 04 25 at 18.25.58
La cooperativa celebra una Assemblea General Extraordinària
26/04/2023

 

El 15 d'abril la CMO va celebrar una Assemblea General Extraordinària al local social de la cooperativa, per informar sobre la seva situació actual, presentar els objectius d'aquest any i exposar i fer la votació sobre els comptes anuals, la base de repartiment i el balanç social que es proposen. 

 

Joan Arévalo va iniciar l’assemblea expressant la preocupació pel canvi climàtic i la sequera que hi ha actualment com a conseqüència. Tal i com afirma: “A hores d’ara, tenim un model de desenvolupament insostenible que s’excedeix a les nostres possibilitats”. La falta d’aigua la gestionem amb la reutilització i dessalinització, aquestes solucions són útils a curt termini, per afrontar sequeres puntuals, però no es poden mantenir en el temps a causa de l’elevat cost econòmic i mediambiental que aquests mètodes comporten. 

 

Joan Arévalo també ha recordat que el passat 6 de març l’ACA va declarar un període d’excepcionalitat, en el que es va establir un límit de dotació en l’abastament de la població pel que fa a l’aigua, en el cas d’Olesa de Montserrat és de 230 lhd. Olesa està complint amb resultats satisfactòriament.

 

Revisió de l’Ordenança de les tarifes de l’aigua 2023

 

L’any 2022 els resultats  econòmics van ser negatius i com assegura Joan Arévalo, no per una mala gestió de la CMO, sinó perquè no es dona l’equilibri econòmic del servei. L’any 2022 la CMO va demanar un ajustament de les tarifes, ja que van augmentar els costos de l’energia i per tant, tots els processos per abastir el poble d’aigua potable, han encarit. La CMO demanava a l’ajuntament l’augment de les tarifes del 7,5%, per reajustar el desequilibri econòmic, però només se’ls va permetre el 3,5% de l’augment. Joan Arévalo ha informat sobre la importància de presentar un increment de les tarifes per poder trobar l’equilibri econòmic.

 

Informe de Gestió, la Memòria i els Comptes Anuals

 

A l’assemblea, es van presentar per aprovar l’Informe de Gestió, la Memòria i els Comptes Anuals. Es va fer una anàlisi de les dades de subministrament d’aigua respecte a l’any 2021, en aquesta anàlisi es va mostrar que el consum d’aigua ha disminuït en els àmbits domèstic i indústrial, però ha augmentat en l’ús públic i en el sector agrícola.

Seguidament, Joan Arévalo va fer un repàs dels comptes de l’Exercici 2022 i va parlar sobre un projecte que es desenvoluparà a la Planta del Mas, on s’instal·laran plaques solars per tal d’estalviar energia i fer ús de les energies renovables. 

 

Base de Repartiment

 

L’any 2022 el Consell Rector va proposar que els socis fessin una aportació de 3 € trimestralment; per així, augmentar el capital i poder seguir amb el manteniment de la xarxa i les instal·lacions. La intenció és mantenir aquest valor del Títol durant tot l’Exercici 2023.

 

Balanç Social. Liquidació FEPC

 

Durant l'Assemblea, els socis i sòcies també van aprovar el pressupost del fons social FEPC per aquest any amb una dotació prevista de 10.000 €. Joan Arévalo va recordar el compromís social de la CMO i la importància de  mitigar l’exclusió social i reduir la situació de vulnerabilitat de les famílies del municipi. 

 

Repàs 30è aniversari de la cooperativa

 

Per acabar, es va fer un repàs dels diversos actes que es van organitzar per celebrar el 30è aniversari de la CMO: L’1 d’octubre va ser la Jornada de Portes Obertes amb una visita guiada al Mas de les Aigües a l’ETAP. L’11 de desembre es va celebrar a la Passió un concert de l’Orquestra Simfònica del Vallès, on es van tocar bandes sonores de pel·lícules. El  25 de febrer a l’auditori de la Casa de Cultura es va organitzar la trobada informativa i l’exposició “El got mig ple”.

 

Tots els punts de l’Ordre del Dia van ser aprovats a la votació. La sessió es pot veure en vídeo al canal de Youtube de la Comunitat Minera Olesana.

COMPARTEIX
Escriure un comentari
* Camps obligatoris
 
Oficina Virtual
Companyia
Companyia
La Comunitat Minera Olesana és una Societat fundada l’any 1868 per un grup d’Olesans esperonats pel modernisme...
 
 
Contacte 
Contacte
Contacte
Us animem a fer-nos arribar el seu suggeriment, reclamació o queixa a fí i a efecte de poder oferir-vos un servei més eficaç i de qualitat
Instal·lacions 
Mapainstal·lacions
 
 
 
Consells d'ús d'aigua 
 
 
 
Newsletter
Vols rebre l'actualitat de la Comunitat Minera Olesana al teu correu? Subscriu-te i et mantindrem informat.