Universitat 01
La CMO participa a la primera Universitat d’Estiu del Cooperativisme
28/07/2023

L’edifici històric de la Facultat de Filologia i Comunicació de la UB va acollir a principis de juliol la primera edició de la Universitat d’Estiu del Cooperativisme (UESCOOP) reunint per primer cop a entitats, professionals, acadèmics i l’administració amb representants de Catalunya, Escòcia, Itàlia, França Dinamarca i Quebec. 

 

 

Un dels ponents va ser Joan Arévalo, president de la Comunitat Minera Olesana, una cooperativa que ha esdevingut un exemple de referència en la gestió de l’aigua i en el cooperativisme gràcies al seu model transparent, eficient i sostenible. El president de la CMO va reclamar que el canvi climàtic i els episodis de sequera, obliguen a fer un bon ús d’aquest bé comú gestionant-lo des del cooperativisme i de manera no especulativa.

 

 

En la seva presentació, va explicar com es pot avaluar el benefici social, destacant la implementació de tarifes justes i la responsabilitat social. Des de la CMO es tenen en compte les desigualtats en l’accés a l’aigua per assegurar que tothom pugui gaudir-ne dels beneficis. En els darrers anys, la cooperativa ha treballat per aconseguir l’autoconsum energètic verd i descarbonitzar el procés d’abastament d’aigua. En total, s’ha aconseguit més d’un 80% d’eficiència a la xarxa i s’han reduït més de 90 tones de diòxid de carboni en el procés de potabilització d’aigua gràcies a la instal·lació de plaques fotovoltaiques. La cooperativa treballa per donar un pas endavant i implementar les comunitats energètiques. Així el municipi podrà generar, utilitzar i gestionar de manera local un sistema energètic descentralitzat, just, eficient i cooperatiu. D’altra banda, l’eficiència de la xarxa i la sensibilització de la població olesana faciliten que hi hagi un consum sostenible i responsable de l’aigua.

 

53061455518 d881812335 o

COMPARTEIX
Escriure un comentari
* Camps obligatoris
 
Oficina Virtual
Companyia
Companyia
La Comunitat Minera Olesana és una Societat fundada l’any 1868 per un grup d’Olesans esperonats pel modernisme...
 
 
Contacte 
Contacte
Contacte
Us animem a fer-nos arribar el seu suggeriment, reclamació o queixa a fí i a efecte de poder oferir-vos un servei més eficaç i de qualitat
Instal·lacions 
Mapainstal·lacions
 
 
 
Consells d'ús d'aigua 
 
 
 
Newsletter
Vols rebre l'actualitat de la Comunitat Minera Olesana al teu correu? Subscriu-te i et mantindrem informat.