Des de la seva fundació, la Comunitat Minera Olesana s’ha dedicat a fer possible que totes les cases d’Olesa disposin d’aigua corrent amb garanties de salubritat per al seu consum. Des de fa uns anys, com a cooperativa ha assumit, juntament amb altres entitats d’Olesa, un compromís social per poder seguir cobrint aquest servei de primera necessitat. És per això, que s’ha iniciat un projecte per a poder assolir el mateix objectiu al Senegal, on l’aigua és una font de malalties a causa de les condicions que hi ha i la poca garantia sanitària.
La idea d’aquesta iniciativa va néixer a partir d’un viatge que l’olesà Pere Bernadó va fer al Senegal, on va participar en diferents tasques amb l’olesana Rosa M. Lleonart de les Germanes Escolàpies del Senegal, que porta pràcticament tota la vida allà col·laborant i participant en diversos projectes. A la seva tornada, en Pere va proposar la idea d’aquest projecte a la junta de la Comunitat Minera Olesana, la qual el va aprovar i subvencionar conjuntament amb les diferents entitats col·laboradores.
Senegal és un país que compta amb molts recursos naturals d’aigua dolça, però hi ha una manca d’infraestructures per poder extreure-la, tractar-la i que sigui apta pel consum de la població. És per això, que aquesta iniciativa pot significar una millora de la qualitat de vida per a moltes persones.
El passat mes de setembre ja va començar la construcció d’aquests pous i la Comunitat Minera s’encarregarà de fer un seguiment de com va el muntatge de les bombes d’aigua, com s’està analitzant l’aigua que s’extreu dels pous per conèixer la seva situació sanitària i de quina manera s’està fent aquesta extracció basant-se en l’experiència de tants anys abastint els habitatges d’Olesa amb aigua corrent.
Aquestes accions donen llum a un món més unit en solidaritat i cooperació. El meu reconeixement al fet que es promoguin aquests projectes i valors