Logo CMO Negatiu
Proposta de tarifes de l’aigua. Estudi presentat a l'Ajuntament d'Olesa
02/01/2024

Carta del president de la Comunitat Minera Olesana

 

 

 

 

Benvolgudes sòcies i benvolguts socis,

 

Per mitjà d’aquesta comunicació volem desitjar-vos un Bon Any i que no ens falti la salut i benestar, per tots i totes. Ens dirigim a vosaltres avui per compartir-vos una informació important relacionada amb el servei d’aigua que oferim com a cooperativa.

 

El Consell Rector ha realitzat un estudi exhaustiu per determinar els ajustos necessaris de les tarifes d’aigua per a l’any entrant, el 2024. Aquesta decisió no s’ha pres a la lleugera, i volem assegurar-vos que és necessària per garantir la sostenibilitat del nostre servei en el futur.

 

Els costos associats a l’operació del nostre servei d’aigua han experimentat un augment significatiu en diversos àmbits clau. Els increments de preus en els costos energètics, els productes químics utilitzats en el procés de potabilització a la nostra planta d’ETAP i també els materials per a la reposició de la xarxa d’abastament, han superat el 60%. L’aplicació de la nova Directiva que estableix els criteris tècnic-sanitaris de la qualitat de l’aigua de consum, ha repercutit en un augment del 30% els costos de les analítiques sanitàries del control de l’aigua d’abastament. Aquesta situació, de sequera i inflació, ha generat un desequilibri econòmic en la concessió administrativa del nostre servei.

 

Després d’analitzar detingudament aquesta situació, el Consell Rector ha decidit sol·licitar un augment del 10%, respecte a la Tarifa de 2023 a partir del primer trimestre de 2024. Aquest ajust permetrà mantenir l’equilibri econòmic necessari per garantir la continuïtat del subministrament d’aigua de qualitat que tots gaudim.

 

L’aigua a Olesa de Montserrat, sempre ha tingut un “preu just”, sent un dels més baixos de la Província de Barcelona.

 

Per la cooperativa, l’aigua sempre s’ha considerat “un bé comú” però això no fa que estigui excepte de costos tant pels que la gestionem com per qui la gaudeix. El principal principi que s’ha de fixar a la governança de la gestió de l’aigua ha de ser “la recuperació de costos”. Entenem que aquest increment pot generar preocupacions i volem assegurar-vos que hem buscat la manera de minimitzar l’impacte econòmic. L’increment sol·licitat representaria, aproximadament, 3,5 € més per trimestre (un total de 14 € addicionals a l’any per cada punt de servei).

 

Aquest import està destinat a cobrir els costos creixents i assegurar un servei fiable i de qualitat.

Us animem a compartir les vostres preocupacions i preguntes amb nosaltres. Estem aquí per aclarir qualsevol dubte i assegurar-nos que tots entenguem la importància d’aquest ajust per a la sostenibilitat a llarg termini del nostre servei d’aigua, local i cooperatiu.

 

Aprofitem per convidar-vos a totes les persones sòcies a assistir a l’Assemblea General Extraordinària convocada pel dia 3 de febrer d’enguany (més informació a www.cmineraolesana.cat)

 

Agraïm la vostra comprensió i col·laboració en aquesta qüestió crucial. La cooperativa continua compromesa amb la transparència i la gestió responsable dels recursos per tal de mantenir la qualitat del nostre servei.

 

Amb gratitud i salutacions cooperatives,

 

 

Joan Arévalo i Vilà

President de la CMO.

 

Aquests darrers dies els mitjans de comunicació s'han fer ressò de la pujada dels preus de l'aigua en altres indrets, molt superiores als plantejats per la CMO. En destaquem algunes notícies:

 

https://www.elperiodico.cat/ca/economia/20240101/sequera-inflacio-impulsen-pujada-factura-96449116

 

https://www.ccma.cat/324/que-puja-aquest-2024-aigua-llum-gas-peatges-i-pensions/noticia/3268688/

 

https://www.elpuntavui.cat/societat/article/13-serveis/2369122-la-sequera-encareix-l-aigua.html

 

https://elmon.cat/societat/pujara-preu-2024-afectara-779128/

 

https://www.naciodigital.cat/noticia/263776/tarifa-aigua-augmentara-33-sequera-cost-dessalinitzar

 

https://lhdigital.cat/noticies/el-preu-del-rebut-de-laigua-pujara-25e-al-mes-a-partir-del-marc-del-2024/

 

 

 

 

 

COMPARTEIX
Escriure un comentari
* Camps obligatoris
 
Oficina Virtual
Companyia
Companyia
La Comunitat Minera Olesana és una Societat fundada l’any 1868 per un grup d’Olesans esperonats pel modernisme...
 
 
Contacte 
Contacte
Contacte
Us animem a fer-nos arribar el seu suggeriment, reclamació o queixa a fí i a efecte de poder oferir-vos un servei més eficaç i de qualitat
Instal·lacions 
Mapainstal·lacions
 
 
 
Consells d'ús d'aigua 
 
 
 
Newsletter
Vols rebre l'actualitat de la Comunitat Minera Olesana al teu correu? Subscriu-te i et mantindrem informat.