Arxiu Lloret, un valuós recurs per la Comunitat Minera
02/08/2023

La Comunitat Minera Olesana compta des del mes de febrer amb l'arxiu Lloret, que conté nombrosos documents, estudis, llibres i objectes relacionats amb l'aigua, el medi ambient i la meteorologia. L'arxiu l'ha donat en Roger Lloret, capdavanter del control de l'aigua del riu Llobregat i encarregat de recopilar durant els últims 60 anys tota la informació relacionada amb la qualitat de les aigües dels rius catalans, especialment la del riu Llobregat.

 

Aquest arxiu, obert a socis i investigadors, té un gran valor perquè presenta estudis i controls de l'aigua de les últimes dècades que ajuden a fer un repàs de l'evolució de l'aigua potable a Catalunya i poden ser d'utilitat per prendre mesures contra el canvi climàtic.

 

DSC003271

 

Entre els objectes que hi ha a l'arxiu, es poden trobar llibres tècnics relacionats amb l'aigua, els residus industrials, domèstics i urbans i la meteorologia; aparells de mesura de la qualitat de l'aigua que es van fer servir durant els segles XIX i XX; un dels primers laboratoris portàtils que hi va haver a Catalunya; i edicions antigues de llibres, com ara la del Viatge pintoresc i militar a Espanya, de Jean-Charles Langlois, que inclou dibuixos de la zona del riu Llobregat realitzats durant la conquesta francesa.

 

 

 

 

 

COMPARTEIX
Escriure un comentari
* Camps obligatoris
 
Oficina Virtual
Companyia
Companyia
La Comunitat Minera Olesana és una Societat fundada l’any 1868 per un grup d’Olesans esperonats pel modernisme...
 
 
Contacte 
Contacte
Contacte
Us animem a fer-nos arribar el seu suggeriment, reclamació o queixa a fí i a efecte de poder oferir-vos un servei més eficaç i de qualitat
Instal·lacions 
Mapainstal·lacions
 
 
 
Consells d'ús d'aigua 
 
 
 
Newsletter
Vols rebre l'actualitat de la Comunitat Minera Olesana al teu correu? Subscriu-te i et mantindrem informat.