0 Cartell AGE 16 març x XXSS Darreres
L’aigua per la pau. Dia Mundial de l'Aigua. 22 de març
20/03/2024

Cada any, el Dia Mundial de l’Aigua ens recorda lo important i imprescindible que és aquest recurs per a la vida. Aquest dia, va ser creat durant la Conferència de les Naciones Unides sobre el Medi Ambient i el Desenvolupament a Rio de Janeiro l’any 1992; i des de 2003, l'ONU presenta l'Informe sobre el Desenvolupament dels Recursos Hídrics. 

 

Aquest any, el lema d’aquest dia és: "L’aigua per la pau", un lema que ens recorda que l'aigua pot ser un factor crucial per a la pau o el conflicte, i que la gestió sostenible d'aquest recurs és clau per a un futur de prosperitat i harmonia.

Protegim el nostre recurs més vital per a la vida: l'aigua.     

 

Amb el 70% de la Terra coberta d'aigua, només el 0,5% és disponible per al consum humà. Això és un recordatori crucial de la importància de conservar-la i preservar-la. 

 

Segons les dades recollides per la UNESCO l’any 2023, actualment, 2.000 milions de persones no tenen accés a aigua potable, mentre que 3.600 milions no tenen accés a un sanejament segur d’aquesta.

 

A més a més, 3.000 milions de persones depenen d’aigua que travessa fronteres internacionals.

Ara com ara, ens trobem en una situació crítica, ja que es preveu que aquesta escassetat empitjori durant els pròxims anys si se continua agreujant el canvi climàtic. És hora d'actuar per a canviar aquesta realitat.

logo DMA 2024 català adaptació xarxasosts transparent

 

Les dades d'Olesa

 

Gràcies a la cooperació i col·laboració de tots i totes, Olesa es manté per sota del consum d’aigua autoritzat per l’ACA, que és de 200 litres per dia i habitant més 19 litres per a indústries i altres usos, malgrat l'estat d'emergència per sequera hidrològica. Amb només 176 litres per dia i habitant, i 20 litres per a indústries i altres usos, estem fent la nostra part per preservar aquest recurs essencial.

 

Un dia com aquest, des de la CMO, celebrem aquest compromís i us encoratgem a continuar treballant junts per una gestió sostenible de l'aigua i dels nostres recursos hídrics.

 

L'aigua ens ha d'unir.

 

COMPARTEIX
Escriure un comentari
* Camps obligatoris
 
Oficina Virtual
Companyia
Companyia
La Comunitat Minera Olesana és una Societat fundada l’any 1868 per un grup d’Olesans esperonats pel modernisme...
 
 
Contacte 
Contacte
Contacte
Us animem a fer-nos arribar el seu suggeriment, reclamació o queixa a fí i a efecte de poder oferir-vos un servei més eficaç i de qualitat
Instal·lacions 
Mapainstal·lacions
 
 
 
Consells d'ús d'aigua 
 
 
 
Newsletter
Vols rebre l'actualitat de la Comunitat Minera Olesana al teu correu? Subscriu-te i et mantindrem informat.