Llibres

 

A continuació us mostrem una descripció dels llibres editats per la Comunitat Minera Olesana en els darrers anys. La seva publicació és una clara aposta de la CMO per donar a conèixer la història, cultura i tradició d'Olesa de Montserrat i els seus voltants, així com transmetre el llegat de la cultura popular del nostre poble i del nostre país.

 

1 ComentariVeure i/o afegir comentaris Imprimir

Llibre Aigua
L’Aigua, patrimoni d’Olesa de Montserrat
Autors: Miquel Guillamón i Casanovas i Joan Soler i Gironès 367 pàgines
Volum amb 129 poemes d’àmbit rural sobre el valor de l’aigua i amb moltes referències al patrimoni d’Olesa i els seus voltants. La poesia, l'art i la geografia s'uneixen de manera harmònica per a transmetre l'essència de la vila d'Olesa lluny de les guies convencionals. A més, el llibre inclou records, fets, històries i imatges inèdites fruit de la recerca dels seus autors.
Llibre Aigua Patrimoni Olesa
L’Aigua, patrimoni d’Olesa de Montserrat (Volum II)
Autors: Miquel Guillamón i Casanovas i Joan Soler i Gironès
Aquesta interessant guia compta amb un total de 136 poemes que conformen fins a set itineraris diferents sobre el territori olesà. L’obra es completa amb històries personals, fets, records i imatges inèdites que ens faran conèixer aspectes fins ara poc esmentats sobre Olesa de Montserrat.
Passio Olesa
La Passió d’Olesa pas a pas. 1850-2010
Autor: Elies Valldeperas i Alfons Bayona 500 pàgines
Sabíeu, per exemple, que l’any 1934 La Passió d’Olesa es va fer a la presó Model de Barcelona? O que l’actor que va fer més anys el paper de Jesús a La Passió d’Olesa va ser Joaquim Valldeperas Boada (Maions), i el va representar durant 36 anys? Són només dues mostres del que podeu trobar en aquest exemplar, que recorre els principals esdeveniments històrics, culturals o demogràfics de la vila durant la segona meitat del segle XIX, el segle XX i els inicis del XXI amb La Passió com a gran protagonista.
Guia excursionista
Guia Excursionista, Olesa de Montserrat i entorns
Autor: Joan Soler Gironès 200 pàgines
20 itineraris per recórrer la riquesa natural i cultural de la vila d’Olesa de Montserrat i els seus entorns. La guia pretén ensenyar els paratges diversos de la zona a través de recorreguts de llarga o curta distància amb diverses escales de dificultat. A més, s'hi pot trobar informació històrica, cultural i natural per fer més profitós el trajecte.
50 anys historia olesana
50 anys de vida olesana 1950-2000
Autors: Alfons Bayona i Elies Valldeperas 268 pàgines
Un gran testimoni de la història d’Olesa de Montserrat i de la transformació demogràfica, social o econòmica que va viure el municipi durant la segona meitat del segle XX.
 
 
Oficina Virtual
Companyia
Companyia
La Comunitat Minera Olesana és una Societat fundada l’any 1868 per un grup d’Olesans esperonats pel modernisme...
 
 
Contacte 
Contacte
Contacte
Us animem a fer-nos arribar el seu suggeriment, reclamació o queixa a fí i a efecte de poder oferir-vos un servei més eficaç i de qualitat
Instal·lacions 
Mapainstal·lacions
 
 
 
Consells d'ús d'aigua 
 
 
 
Newsletter
Vols rebre l'actualitat de la Comunitat Minera Olesana al teu correu? Subscriu-te i et mantindrem informat.