Vídeos


Vídeo de presentació de la CMO

La Comunitat Minera Olesana és una entitat fundada el 8 de desembre de 1868 amb el nom original de "Sociedad Minera Olesanesa", amb l'objectiu d'abastir d'aigua a Olesa de Montserrat.

La personalitat d'aquesta entitat la defineix ser una comunitat de copropietaris desvinculada d'institucions, empreses i amb autonomia pròpia dins d'un règim jurídic que regula el servei d'abastiment d'aigua. Representa un model singular d'associació que ha aconseguit mantenir l'esperit original i la seva independència al larg dels anys i l'evolució social i econòmica del pais.

Inauguració de la Font Can Solé

Presentació de la nova Font de Can Solé duta a terme l'1 de maig de 2015. L'acte es va iniciar amb una cercavila amb la participació d’Olesa Sardanista, l’Associació de Geganters, Grallers i Nans d’Olesa de Montserrat i de la Cobla Vila d’Olesa. Posteriorment el president de la CMO va recordar l'origen de l'espai destinat a un safareig i una font, funció que es va perdre en l'anterior modificació i que ara es recupera: una font al servei dels olesans. La font presentada inclou la figura d'una escultura de la cara d'un àngel (com en el cas de les places de les Fonts i de Can Carreres) i una gran pica de perdra que és la que antigament presidia l'espai.

Visita institucional FEDECAP i CEDESAL a la CMO

En el marc de la relació de cooperació entre les entitats argentines FEDECAP i CEDESAL i la Comunitat Minera Olesana, durant els mesos d'abril i maig de 2015, representants d'aquestes entitats van visitar la nostra vila. Aquest és un resum dels actes realitzats.

Acte d'agermanament amb FEDECAP y CEDESAL

Anunci de l'acte d'agermanament entre la Comunitat Minera Olesana i Federaciones de Cooperativas de Buenos Aires FEDECAP i amb el Centro para el desarrollo de la Economia Social en America Latina CEDESAL.

30è aniversari de transformació en cooperativa

Una vista panoràmica d’Olesa de Montserrat i el seu entorn natural inicia aquest vídeo, que va enregistrar-se amb el suport de drons que van sobrevolar diverses zones de la vila. El riu i les instal·lacions de l’Estació de Tractament d’Aigua Potable de la CMO són un dels primers protagonistes de les imatges, totes actuals. El vídeo explica els inicis de la Comunitat, des de la seva fundació el 1868, per situar la raó de la seva creació i el seu context social. Des dels seus inicis, la societat s'ha mantingut al marge de qualsevol lligam institucional, empresarial o polític, i amb total independència, un fet que el vídeo també reflecteix tot combinant-ho amb imatges i escenes de finals del segle XIX. Mira el vídeo i descobreix la història de la CMO.

Vídeo pedagògic del 150è aniversari

Coneixes la Comunitat Minera Olesana? N'has sentit a parlar? Aquest vídeo repassa els principals valors que mouen cada dia la cooperativa de l'aigua, així com l'estret vincle que uneix la CMO amb la vila d'Olesa de Montserrat. Alhora, la peça explica com es prenen les decisions i quins processos tècnics segueix l'aigua per arribar a les aixetes del municipi amb totes les garanties de seguretat i qualitat. 

Newsletter
Vols rebre l'actualitat de la Comunitat Minera Olesana al teu correu? Subscriu-te i et mantindrem informat.