La Comunitat Minera Olesana ha celebrat un any més una jornada ben especial: el Dia del Soci. Amb el desig d’apropar encara més la CMO a tots els olesanes i olesanes, els Organs Socials de la CMO van convidar el dissabte 5 d’octubre de 2019 tots els socis i sòcies que ho van voler a una visita guiada exclusiva i gratuïta a l’Estació de Tractament d’Aigua Potable (ETAP) del Mas de les Aigües. Hi van participar una seixantena de persones.
Al llarg dels anys, la CMO ha anat renovant i ampliant les seves instal·lacions amb l’objectiu de seguir millorant la qualitat de l’aigua d’abastament, sempre amb els criteris de la sostenibilitat en ment i, un cop més, ha volgut compartir els avenços amb els i les cooperativistes.
El desplaçament es va fer amb un bus que va sortir a les 09:30h del matí de la Plaça de l’Oli, a la part que dona al carrer Anselm Clavé. Durant tot el matí, els visitants van ser acompanyats i guiats per Joan Arévalo, president de la Comunitat Minera Olesana i d’Aigua.coop, així com diversos membres del Consell Rector i treballadors, que també van ser presents a la visita. A la celebració del Dia del Soci també hi va assistir Ada Agut, regidora de Participació Ciutadana de l’Ajuntament d’Olesa.
“El participants han pogut conèixer de primera mà el patrimoni de la Comunitat Minera Olesana i quins processos seguim per fer el tractament de l’aigua”, va explicar Joan Arévalo al finalitzar la visita. Per la seva banda, Ada Agut, regidora de participació ciutadana, ha celebrat la iniciativa de la Comunitat Minera Olesana i ha destacat la importància que té que la ciutadania del municipi pugui conèixer de quina manera arriba l’aigua a les seves cases i empreses.
Durant la visita, Arévalo va explicar als assistents la història de l’Estació de Tractament d’Aigua Potable del Mas de les Aigües així com el procés de tractament que segueix l’aigua fins arribar a les aixetes dels olesans i olesanes. Acte seguit, els visitants van dividir-se en petits grups i van poder-ho comprovar amb els seus propis ulls. Per acabar, els i les participants van poder gaudir d’un refrigeri.
D’aquesta manera, la ciutadania va poder conèixer de primera mà tot el circuit que fa l’aigua per esdevenir potable i arribar a les aixetes: des de la seva captació fins al seu subministrament. Alhora, van poder descobrir la importància de gestionar l’aigua a través del model cooperatiu que desenvolupa la CMO. Cal recordar que l’ETAP és, de fet, un dels elements imprescindibles de la CMO, que també és objecte de visites guiades per part de les escoles, amb l’objectiu de valorar i posar en coneixement de tothom les infraestructures que estan al servei de l’abastament d’aigua que són pròpies.
|| FOTOGRAFIA: Tomás Muñoz