Captura de Pantalla 2020 01 15 a les 11.24.17
Aigua.coop, entre les 25 iniciatives sostenibles destacades per CEPES
15/01/2020

L'economia social és un actor central de l'Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible aprovada per les Nacions Unides, segons es desprèn de l'estudi "La contribució de l'Economia Social Espanyola als ODS: IV Informe sobre l'experiència de les Empreses d'Economia Social a la Cooperació al Desenvolupament 2017-2019”, elaborat per la Confederació Empresarial Espanyola de l'Economia Social (CEPES) i que ha comptat amb el suport del Ministeri d'Afers Exteriors, Unió Europea i cooperació i del Ministeri de Treball, Migracions i Afers Socials per a la seva presentació pública.

 

L'informe evidencia el compromís d'aquest teixit empresarial amb els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), amb una major incidència en els relacionats amb l'ocupació la reducció de les desigualtats econòmiques i socials, el desenvolupament local, la igualtat de gènere, l'accés a l'educació de qualitat per a tothom o la inserció en el mercat laboral de col·lectius en exclusió. L’informe inclou la cooperativa de segon grau Aigua.coop, impulsada per la CMO amb el suport de CLADE, dins el llistat d’iniciatives de l’economia social que contribueix al compliment dels ODS. Concretament, el projecte es menciona com una iniciativa per “garantir la disponibilitat i la gestió sostenible de l’aigua i el sanejament per a tothom”. 

 

Concretament, l’estudi realitzat per CEPES revela que la cooperació espanyola va dedicar almenys 19 milions d'euros d'Ajuda Oficial al Desenvolupament dels anys 2016 i 2017 a finançar 224 intervencions en 37 països en què participa l'economia social que, de manera general, van contribuir a arribar a 16 ODS i a 63 de les seves 169 metes.

 

L’ajuda va ser proporcionada per 51 departaments públics i 11 universitats, en concret, pel Ministeri d'Afers Exteriors i l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID), 15 comunitats autònomes, 11 diputacions i 20 ajuntaments, el que situa a l'Economia Social com una prioritat dels fons de cooperació gestionats per totes les administracions.

 

El president de CEPES, Juan Antonio Pedreño, va declarar durant la presentació de l'informe a Madrid que "les empreses d'Economia Social estan compromeses amb els objectius que planteja l'Agenda 2030". Pedreño va recordar que CEPES entén que "aquesta Agenda ens fa partícips i, també, responsables d'aconseguir un dels reptes més ambiciosos de la propera dècada: construir un futur millor per a les generacions futures, basat en un creixement econòmic compatible amb la salut de l'planeta que asseguri un repartiment més equitatiu de la riquesa i que ofereixi millors oportunitats de vida a totes les persones ".

 

L'informe de CEPES, que està disponible aquí, recull més de 50 iniciatives empresarials d'economia social que contribueixen a aconseguir cada un d'aquests els ODS i que milloren la sostenibilitat de l'entorn i a reduir les desigualtats. 

 

COMPARTEIX
Escriure un comentari
* Camps obligatoris
 
Oficina Virtual
Companyia
Companyia
La Comunitat Minera Olesana és una Societat fundada l’any 1868 per un grup d’Olesans esperonats pel modernisme...
 
 
Contacte 
Contacte
Contacte
Us animem a fer-nos arribar el seu suggeriment, reclamació o queixa a fí i a efecte de poder oferir-vos un servei més eficaç i de qualitat
Instal·lacions 
Mapainstal·lacions
 
 
 
Consells d'ús d'aigua 
 
 
 
Newsletter
Vols rebre l'actualitat de la Comunitat Minera Olesana al teu correu? Subscriu-te i et mantindrem informat.